Spuitgieterij Eindhoven

Op zoek naar een spuitgieterij in Eindhoven? GL Plastics staat voor u klaar om uw productontwerp te vertalen naar een tastbaar product. En we zetten nog nét even dat stapje verder. Want naast het ondersteunen bij het ontwerp, het ontwikkelen van het productiegereedschap en het produceren van zichtproducten en technische halffabricaten, zorgen we ook dat de assemblage, opslag en levering van uw kunststof spuitgietproduct geregeld wordt. Wel zo handig. 

Meer over dé spuitgieterij van Eindhoven en omgeving

 

Een gesmeerde machine

Om aan iedere klantvraag te kunnen voldoen, beschikt kunststof spuitgieterij GL Plastics over welgeteld 45 spuitgietmachines met een sluitkracht variërend van 28 tot en met 1000 ton. Vanwege deze grote capaciteit, zijn we in staat om seriegroottes van een paar duizend tot een paar miljoen te draaien op jaarbasis. Zulke omvangrijke aantallen vragen om een gestroomlijnde logistieke afhandeling. De afdeling logistiek bij GL Plastics staat continu op scherp. 

Door efficiënte productieplanning en -monitoring kunnen wij een lead time van 3-4 weken aanbieden, vanaf de inkooporder tot aan de levering van uw product. Heeft u de producten of onderdelen sneller nodig? Dan kunnen we dit in overeenstemming met u regelen. Een aantal van onze klanten vertrouwt ons de volledige logistieke afhandeling toe, wat betekent dat we direct aan de afnemers leveren.

Spuitgietbedrijf Eindhoven sinds 1988

Al sinds het jaar 1988 geven we bij GL Plastics ideeën vorm. Het vervaardigen van kunststof spuitgietproducten gebeurt al die tijd al vanuit onze standplaats: Eindhoven. Door de jaren heen zijn we een aantal keren uit ons jasje gegroeid. Daar waar we ooit begonnen met slechts 2 spuitgietmachines, schitteren er vandaag de dag meer dan 40 machines in onze fabriek. U vindt ons momenteel met ons grote machinepark op het Science Park, nog altijd in Eindhoven. 

Net als onze aantallen groeiden, groeide ook onze expertise over het spuitgietvak. Door onze jarenlange ervaring is de productietechnische kennis en kennis van materiaaleigenschappen diep geworteld geraakt. Onze toegevoegde waarde zit ‘m onder andere in het analyseren van de maakbaarheid van uw ontwerp. We weten als geen ander welk materiaal en welke verwerkingstechniek ervoor nodig is om uw product te kunnen realiseren, met oog op functionaliteit en kwaliteit. Binnen deze kaders gaan we bovendien altijd op zoek naar productietechnieken die kostenbesparend werken voor u als klant. 

Onze horizon is breed. Niet alleen in het analyseproces, maar ook in de uitvoering. GL Plastics is immers een van de weinige kunststof spuitgieterijen met zoveel verschillende verwerkingstechnieken onder één dak. Door de jaren heen hebben we ons diverse technieken eigen gemaakt, omdat we het belangrijk vinden te kunnen leveren wat de klant echt nodig heeft. We vervaardigen producten aan de hand van de onderstaande technieken: 

Kunststof spuitgieten voor diverse markten

GL Plastics is een spuitgietbedrijf in Eindhoven dat de meest uiteenlopende markten bedient. Zodoende zijn we gewend om te werken met diverse productontwerpen en kunststof spuitgietproducten. 

We ontwikkelen op grote schaal producten voor onderstaande markten:

De industrieën waarvoor we ontwikkelen, moeten zich houden aan strikte normen en standaarden. De automotive industrie werkt bijvoorbeeld met de strenge IATF 16949 norm. Deze norm eist bijvoorbeeld dat het bedrijf aantoont te streven naar foutloze producten. GL Plastics is IATF-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de eisen die de norm stelt. Ons verregaande streven naar kwaliteit ziet u terug in alle andere (non-automotive) producten die we ontwikkelen. We beschikken eveneens over het ISO 14001 certificaat.

Assemblage

Naast het kunststof spuitgieten van uw onderdeel, verzorgen wij ook assemblagewerkzaamheden. Dit doen we voor een groot aantal klanten. Nu denkt u wellicht direct aan het assembleren van onderdelen ná het spuitgieten van uw onderdelen. Echter, bij kunststof spuitgieterij GL Plastics vindt assemblage ook vóór het kunststof spuitgieten plaats, indien gewenst.

Contact

Bent u op zoek naar een spuitgieterij in Eindhoven en benieuwd naar de mogelijkheden bij GL Plastics? Neem contact op met een van onze collega’s. We vertellen u graag meer.  

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan