Automotive spuitgieten

Het spuitgieten voor de automotive industrie is al decennialang een zeer belangrijk onderdeel voor onze onderneming. Om actief te kunnen zijn in deze veeleisende markt, dien je gecertificeerd te zijn conform de IATF 16949 norm (voormalig TS-16949 norm). Kenmerkend aan de IATF 16949 certificering is het streven naar Zero Defect, Continuous Improvement en Waste Reduction. Als gecertificeerde onderneming, gespecialiseerd in kunststof spuitgieten, leveren wij hoogwaardige onderdelen aan een aantal van de grootste Tier One Suppliers in de markt. Via deze mondiaal opererende toeleveranciers belanden onze producten uiteindelijk in alle gerenommeerde automerken in de wereld.

Competenties

Het met kunststof omspuiten van sensoren en metalen contacten is één van de competenties die wij voor deze markt inzetten. Doordat het proces geautomatiseerd is en elk product middels Camera Vision Control grondig wordt gecheckt of ie voldoet aan de specificaties, is uitval bij de klant uitgesloten.

Een aantal van de toepassingen (producten) zijn:

  • Wheel Speed Sensor (ABS Sensors)
  • Chassis Position Sensor
  • Accuklem
 
 

Voortraject

Het proces tot aan de Start of Production (SOP) is zeer omvangrijk en kan veel tijd kosten. Wij zijn gewend dat onze klanten ons al in een vroeg stadium bij hun projecten betrekken. Samen met hen kijken we naar de maakbaarheid van een product (DFM) en doen we aanbevelingen hierin. Daarnaast nemen wij het voortouw in de ontwikkeling en aanmaak van de benodigde matrijzen.

Automatisering

Verder kijken we ook direct naar de mogelijkheden van automatisering. Omdat een Automotive project zich veelal laat kenmerken door hoge productievolumes, loont het om te investeren in automatisering. De terugverdientijd van deze initiële investering is vaak binnen het eerste productiejaar te realiseren.

Van PPAP tot 8D

Zodra alle productieapparatuur in geïnstalleerd en geprogrammeerd, gaan we testen totdat de productiecel gereed is voor de Production Parts Approval Process (PPAP). Het doel van het PPAP-proces is om zeker te stellen dat de ontwerp- en productieprocessen voldoen aan de ontwerp specificaties en dat het productieproces het potentieel heeft om deze producten consistent te produceren, in lengte van dagen.

Ten behoeve van de kwaliteit stellen we een control plan vast aan de hand van uw eisen en onze FMEA (Failure Mode and Effects Analysis). Met geavanceerde meetapparatuur kan in ieder stadium een goed beeld worden gemaakt via MSA (Measurement System Analysis)CPK en meetrapporten. Bij afwijkingen analyseren we de oorzaak volgens de 8D methode.

Bent u op zoek naar een partner met ruime ervaring in kunststof spuitgieten van automotive onderdelen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Offerte automotive spuitgieten

Benieuwd wat VDL GL Plastics voor u en uw onderneming in de auto industrie kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de knop hieronder.

Vraag een offerte aan