7 redenen om te kiezen voor VDL GL Plastics voor de vervaardiging van uw kunststof spietgietproduct

VDL GL Plastics is een kunststof spuitgietbedrijf dat u ontzorgt bij de industrialisatie van uw spuitgietproduct. Dat doen we al meer dan 30 jaar vanuit het technische hart van Europa: Eindhoven in Nederland.  

We vertellen u graag waarom wij ervan overtuigd zijn dat VDL GL Plastics bij uitstek uw partner is op het gebied van kunststof spuitgieten.

Neem contact op

1. Kwaliteit voorop

Bij VDL GL Plastics gaan we uitdagingen niet uit de weg. Sterker nog: we grijpen ze met beide handen aan. Al vele jaren werken we met gerenommeerde, internationale bedrijven uit veeleisende markten, waarvoor nauwkeurigheid en continue kwaliteit een harde eis is. Dit waarborgen we met onze IATF– en ISO-gecertificeerde kwaliteitssystemen. In onze meetkamer draaien diverse state-of-the-art machines die erop toezien dat scherpe toleranties tot op de micrometer nauwkeurig gehaald worden. Ook binnen het productieproces blinkt VDL GL Plastics uit in het werken met kleine toleranties en complexe vormgeving.

2. Oog voor (kosten)efficiënte productie

VDL GL Plastics heeft verregaande kennis op het gebied van materiaaleigenschappen tijdens verwerking en gebruik, evenals het spuitgietproces. Door deze kennis in de praktijk te brengen tijdens de laatste stappen van de productontwikkeling (design for manufacturing), kunnen wij ervoor zorgen dat uw product zo kostenefficiënt mogelijk geproduceerd wordt. Onze ervaring leert dat een kleine aanpassing al van grote invloed kan zijn op de kostprijs maar ook op de productiviteit van uw product. Bij VDL GL Plastics is de perfecte prijs-kwaliteitverhouding altijd het uitgangspunt. 

3. Begeleiding van A tot Z

VDL GL Plastics is méér dan alleen een productiebedrijf. Na het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van de technische halffabricaten, verzorgen we ook de assemblageopslag en levering van uw kunststof spuitgietproduct. Op deze manier kunnen wij er scherp op toezien dat u precies krijgt wat u gevraagd heeft. 

4. Altijd een gepaste oplossing

Door de jaren heen hebben we ons gespecialiseerd in verschillende spuitgiettechnieken. Wij zijn dé expert op het gebied van insert– en overmolding, in mold labeling en tweecomponenten spuitgieten. Het gewicht van de onderdelen varieert van bijna 0 gram tot 4 kilogram. Op deze manier kunnen we u altijd een oplossing bieden die aansluit op de eisen van uw product en vraag. 

5. Grote leverbetrouwbaarheid, waar ook ter wereld

Onze fabriek, bestaande uit meer dan 40 machines, is volledig geautomatiseerd en draait ieder uur van de dag. Zodoende hebben we de capaciteit om seriegroottes te realiseren van enkele duizenden tot miljoenen stuks per jaar, voor al onze klanten wereldwijd. U kunt zich voorstellen dat onze logistieke afdeling een cruciale rol speelt binnen onze onderneming. Om te garanderen dat uw producten direct na productie met de transporteur mee kunnen, laten we de productieseriegrootte altijd aansluiten met uw minimale afroephoeveelheid. Wij kunnen op deze manier een lead time van 3 tot 4 weken aanbieden, van order tot levering. Heeft u een kortere lead time nodig? Dat is geen probleem voor VDL GL Plastics. Tegen een geringe meerprijs, kunnen we een levertermijn realiseren van slechts 1 à 2 dagen (binnen Nederland). 

6. Werken met wereldwijd netwerk van professionele matrijsbouwers

Voor het ontwikkelen en maken van uw matrijs werken we samen met een vast netwerk van professionele partners in Nederland, België, Portugal, of China. Om onze klanten van de beste kwaliteit te kunnen voorzien, worden de gereedschapsmakers van onze matrijzen op periodieke basis door ons geaudit. Ook houden we een scherp oog op de kwaliteit van het uiteindelijke matrijsontwerp. Uw producteisen, de hoogte van uw budget en de verwachte jaarvolumes vormen onder andere de uitgangspunten bij de selectie van de matrijsbouwer. 

7. Een duurzame partner

Bij al onze activiteiten staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal. Hiermee hoopt VDL GL Plastics zijn steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Lees meer over onze inspanningen op het gebied van slim ontwerpen, duurzaam produceren en materiaal reduceren. 

Bent u benieuwd op welke manier VDL GL Plastics het verschil voor u kan maken? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. We helpen u graag verder.