Spuitgieten bij VDL GL Plastics

VDL GL Plastics geeft uw technische halffabricaat of zichtproduct vorm middels het spuitgieten van thermoplasten. Om dit te realiseren, gebruiken we alleen de meest hoogwaardige matrijzen. Op jaarbasis spuitgieten we seriegroottes van enkele duizenden tot miljoenen stuks en het formaat van de onderdelen loopt uiteen van bijna 0 gram tot 4.000 gram. Comfortzones, daar doen we niet aan. Geen enkele uitdaging is ons te gek.

Voordelen van spuitgieten

Maar waarom kiezen voor spuitgieten en niet voor alternatieve methoden, zoals rotatiegieten, thermoforming, extrusieblazen of rapid prototyping? Wat zijn de grote voordelen van spuitgieten? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Een van de belangrijkste redenen dat veel bedrijven kiezen voor spuitgieten, is de tijd- en kosteneffectiviteit van de methode. Uit slechts één matrijs kunnen gemakkelijk meerdere onderdelen gemaakt worden, wat massaproductie mogelijk maakt binnen een kort tijdsbestek. Bovendien is er geen nabewerking nodig nadat het product uit de matrijs komt, wat wel het geval is voor vele andere methoden.

Een ander voordeel van spuitgieten is de mogelijkheid om meerdere kunststoffen samen te brengen in één product of halffabricaat. Dit kan gedaan worden met behulp van de tweecomponenten spuitgiettechniek. Het toevoegen van verschillende materialen biedt meer kansen voor de vormgeving van uw product. Iedere soort kunststof heeft immers zijn eigen unieke eigenschappen. Omdat de keuze voor kunststof zeer uitgebreid is, kunnen kunststoffen daarnaast zelfs ingezet worden om andere, duurdere materialen te vervangen.

Spuitgieten maakt het mogelijk om verstevigende materialen toe te voegen aan het kunststof om het product al tijdens het spuitgietproces sterker te maken. Het eindresultaat is een product dat toekomstbestendig is.

Spuitgieten maakt het mogelijk om zowel eenvoudige als hele complexe, gedetailleerde producten te maken. Tijdens het spuitgietproces ontstaat een extreem hoge druk op de matrijs, waardoor de thermoplast strak tegen het oppervlak van de matrijs aangedrukt wordt. Dit maakt het mogelijk om complexe vormen te creëren en een hoge graad van detail toe te voegen. Zie het als een stempel: hoe harder je de stempel op het papier drukt, hoe meer de details zichtbaar worden.

Een laatste voordeel van spuitgieten is dat de methode gebruikmaakt van machines om het proces te doorlopen. Menselijke fouten kunnen daardoor geen invloed uitoefenen op het eindresultaat en productiekosten blijven lager. Een bijkomstig voordeel is dat alle eindproducten precies identiek aan elkaar zijn.

Verschillende spuitgiettechnieken 

VDL GL Plastics is een echte duizendpoot. Door de jaren heen hebben we ons gespecialiseerd in uiteenlopene spuitgiettechnieken. Op deze manier hebben we voor uw product altijd een passende oplossing. De volgende spuitgiettechnieken beheersen we tot in de puntjes: 

Wij bieden u een totaaloplossing

VDL GL Plastics kijkt verder dan de matrijs(bouw) en het spuitgietproduct. U kunt al op onze expertise vertrouwen vóórdat het spuitgietproces van start gaat. Zo kijken we graag mee naar het productontwerp. Immers in deze voorfase kunnen we samen met u het design zodanig perfectioneren, dat deze geschikt is voor productie. Ook dragen we zorg voor de assemblage, opslag en levering van uw product. 

Benieuwd naar de kosten voor spuitgieten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Bent u nieuwsgierig naar ons bedrijf en wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen bij de productie van uw spuitgietproduct? Neem contact met ons op.