Gereedschapsmakerij

Binnen onze onderneming heeft de Gereedschapsmakerij een bijzondere positie. Misschien heeft dit te maken met het feit dat de oprichter van onze onderneming, Gerard van der Leegte, in 1957 als Gereedschapsmaker zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer heeft gezet en dat, zelfs na de verkoop in 2015 van dit bedrijf GL Precision aan de VDL Groep, dit ambacht nog steeds in ons DNA zit verweven.

Alhoewel wij zelf geen matrijzen meer construeren en aanmaken, hebben al onze Project Engineers ervaring als matrijsconstructeur. Dankzij deze opgedane ervaring zijn zij een evenwichtige sparringpartner van onze externe gereedschapsmaker. Hoe het proces van matrijsontwikkeling tot aan productie verloopt, lees je op de pagina’s Matrijsbouw en Vrijgave. Daar lees je ook dat elke matrijs bij ontvangst in onze fabriek in Son wordt onderworpen aan een grondige inspectie, een zogeheten intake. Dit gebeurt onder andere op de afdeling Gereedschapsmakerij.

Onderhoud en schoonmaak

Omdat een matrijs een productiegereedschap is die voor lange tijd ingezet dient te worden, moet hier zorgvuldig mee omgegaan worden. Onze ervaren gereedschapsmakers voorzien op periodieke basis alle matrijzen van preventief onderhoud. Hiernaast worden alle matrijzen na een intensieve productierun schoongemaakt alvorens ze weer in de brandveilige matrijzenkluis worden opgeslagen. Zodoende staan ze weer direct klaar voor de volgende productierun.

Wanneer een matrijs schade heeft opgelopen en de vereiste reparatie kan niet intern worden uitgevoerd, hebben wij meerdere lokale partners die ons hierbij kunnen ondersteunen. Wij zullen ten alle tijden vooraf een kostenindicatie opvragen en deze met de klant bespreken zodat ongewenste verrassingen achteraf voorkomen worden.

Wilt u weten met welke zorg onze gereedschapsmakers omgaan met uw investering? Neem contact met ons op zodat we een bedrijfsbezoek kunnen inplannen.


Vraag een offerte aan