Preferred supplier voor één van de grootste mondiale farmaceutische ondernemingen

Samen in de strijd voor gezondheid. Deze strijd voeren we al vele jaren met onder andere Roche: één van de grootste farmaceutische ondernemingen wereldwijd. Momenteel staat de farmaceutische gigant aan de frontlinie in het gevecht tegen de COVID-pandemie. Wij zijn meer dan trots dat wij aan hun zij mogen staan. 

Mede dankzij ons kwaliteitssysteem, zijn we al meer dan 10 jaar preferred supplier van het bedrijf. Juist in de medische markt is het leunen op een betrouwbare partner zo belangrijk. Je hebt immers te maken met strenge traceability- en kwaliteitsstandaarden binnen de gehele keten. 

Halffabricaat bedoeld voor Handheld Diagnostic Devices

Voor Roche ontwikkelen we maar liefst drie complexe halffabricaten  die uiteindelijk worden toegepast in diverse Handheld Diagnostic Devices. Patiënten kunnen met deze apparaten hun bloedwaarden monitoren en diagnosticeren op bijvoorbeeld anti-stollingswaarden. Alle onderdelen die we vervaardigen voor het medische apparaat bestaan uit meerdere componenten. Ieder component wordt bij ons in huis ontwikkeld en geproduceerd. Dat doen we met een goede reden: alleen op deze manier kunnen we de kwaliteit optimaal borgen. 

Uitblinkers in complex spuitgietwerk 

Al deze drie halffabricaten bevatten complexe metaal-kunststof combinaties. Geen probleem voor VDL GL Plastics. Juist het bijna chirurgische werk (lees: stringente toleranties) is waar wij in uitblinken. De specifieke onderdelen voor Roche vergen zeer nauwkeurige maatvoering, daar waar zeer precieze metalen contacten met dure plating (Oppervlakte-behandeling) in de matrijs gelegd worden. Deze moeten in het eindproduct zorgen voor geleiding. De metalen worden vervolgens ingekapseld met een technische kunststof, die dient als isolator. We maken gebruik van een technische kunststof, omdat deze een sterk aanpasbaar vermogen en een gunstige gewicht/sterkteverhouding heeft. Voor medische producten zijn deze eigenschappen van groot belang, omdat je te maken hebt met technische specificaties. 

Weloverwogen maakbaarheidsadvies 

Voor het ontwikkelen van onderdelen als die voor Roche is een lange adem vereist. Omdat de gezondheid op het spel staat, is het essentieel dat er goed onderzoek wordt gedaan naar de maakbaarheid van alle onderdelen, alvorens je uit de startblokken schiet. VDL GL Plastics stelt zich op als partner én adviseur van Roche. We denken graag mee hoe we het product zo effectief en kostenefficiënt mogelijk kunnen realiseren. Daarbij besteden we aandacht aan alle aspecten van het productontwerp. 

Manuele assemblage 

Naast de productie van de losse componenten, worden ze door ons met grote zorg geassembleerd tot een halffabricaat en verstuurd naar de Electronic Manufacturing Services Partners van Roche. Deze EMS Partners solderen de onderdelen op de PCB (Printplaat) en leveren deze uit aan Roche die ze op hun beurt weer assembleren in hun Handheld Diagnostic Devices. 

Bent u actief in  de medische branche en op zoek naar een partner voor complexe onderdelen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.