Medisch spuitgieten

De medische industrie kenmerkt zich, net als de automotive industrie, als een veeleisende industrie waarbij traceability een enorm belangrijk aspect is binnen de complete keten. Met ons geijkte kwaliteitssysteem zijn wij een betrouwbare partner voor de veelal mondiaal opererende spelers in deze industrie.

 
VRAAG EEN OFFERTE AAN


Wat wij spuitgieten voor de medische industrie

Voor één van de grootste farmaceutische ondernemingen ter wereld produceren wij een halffabricaat bestaande uit vier kleine onderdelen. Twee onderdelen zijn complexe metaal-kunststof combinaties. Kleine, zeer precieze metalen contacten worden in de matrijs gelegd, waarna het kunststof spuitgietproduct wordt omgespoten met een technische kunststof

Nadat alle vier onderdelen vervaardigd zijn, worden ze geassembleerd en verstuurd naar de EMS partners (Electronic Manufacturing Services) van de eindklant. De uiteindelijke eindassemblage van de Hand held Diagnostic Device vindt plaats bij de eindklant. Dit Handheld device stelt wereldwijd patiënten en artsen in staat om bloed te diagnosticeren op anti-stollingswaarden.

Afbeelding2.png

Medisch spuitgieten bij VDL GL Plastics

Spuitgieten voor de medische branche vraagt om een specifieke deskundigheid. De kunststof spuitgietproducten voor deze industrie bevatten vaak complexe metaal-kunststof combinaties met een zeer nauwkeurige maatvoering. Bij VDL GL Plastics zijn we gewend om vanaf het begin van een project al betrokken te zijn. We kijken mee naar de maakbaarheid van het product en doen aanbevelingen voor de meest geschikte technische kunststof. Belangrijk, want je hebt te maken met technische specificaties.

Continue kwaliteit

Bij VDL GL Plastics wordt ieder component bij ons in huis ontwikkeld en geproduceerd. Op deze manier wordt de kwaliteit continu gewaarborgd. Op ieder moment van de dag is er iemand aanwezig die metingen kan uitvoeren aan een product. Denk bijvoorbeeld aan onze Quality Engineers, maar ook de ploegleiders zijn hiervoor verantwoordelijk. Hierdoor kan er direct geschakeld worden en wordt uw kunststof spuitgietproduct ook in de nachtelijke uurtjes in de gaten gehouden. Daarnaast staan er in onze uitgebreide meetkamer acht state-of-the art meetmachines die extreme precisiewerk verrichten. Dankzij automatisering van het productieproces is uitval bij de klant uitgesloten.

Contact medisch spuitgieten

Bent u werkzaam in de medische industrie en wilt u een complex kunststof spuitgietproduct realiseren? Neem dan contact op met VDL GL Plastics. Wij nemen u graag mee door de verschillende mogelijkheden van medisch spuitgieten.