De geschiedenis van VDL GL Plastics

Gereedschapmakerij Gerard van der Leegte

Vanuit het bedrijfspand van zijn vader begint Gerard van der Leegte in 1967 Gereedschapmakerij Gerard van der Leegte. In de eerste jaren produceert het bedrijf vooral stempels en mallen voor de metaalindustrie.

Foto-Gereedschapmakerij-Gerard_cl8xOTIweDEwODBfZF8xX2pwZ18vX2Fzc2V0L19wcml2YXRlL2Jhbm5lcjIvMTMw_49f3ad8f-1.jpg

Van eenmansbedrijf naar 20 medewerkers

Het aanvankelijk eenmansbedrijf groeit gestaag, waardoor Gerard in 1969 verhuist van Hapert naar Valkenswaard. In 1980 telt het bedrijf 20 medewerkers en verhuist het opnieuw. Op het industrieterrein Croy in Eindhoven neemt de gereedschapmakerij een nieuw bedrijfspand in gebruik.

Afbeelding1-1.png

Zelf spuitgieten

Het bedrijf ontwikkelt zich voortdurend en produceert naast stempels en mechanische onderdelen ook matrijzen voor de kunststofindustrie. Op verzoek van Philips PMF investeert Gerard in 1987 in 2 spuitgietmachines om zelf aanloopseries te kunnen spuitgieten met gefabriceerde matrijzen. Vanaf 1988 worden alle activiteiten op het gebied van kunststof ondergebracht in een zelfstandige vennootschap: GL Plastics is geboren.

Rond de eeuwwisseling 200 medewerkers

Door een verdere groei van de activiteiten is het pand in 1991 wederom te klein geworden. Het bedrijf vertrekt naar een groter bedrijfspand op het nabijgelegen industrieterrein De Hurk. Aan de Dillenburgstraat maken beide bedrijven een fantastische ontwikkeling door. Het totale personeelsbestand van de GL Group groeit in de periode 1991 tot 2000 van 50 naar 200 medewerkers.

Een nieuwe naam

Ook in het jaar 2000 staat er wederom een verhuizing op stapel. Ditmaal blijft het bedrijf in de buurt: we betrekken een groter bedrijfspand aan de Hurksestraat. De naam Gereedschapmakerij Gerard van der Leegte gaat op de schop en GL Precision is geboren. Stempels en matrijzen zijn vanaf dat moment grotendeels verleden tijd, de focus ligt op hightech-componenten en -modules.

Foto-GL-Group_YXJfOTUweDM5MF9kXzFfanBnXy9fYXNzZXQvX3B1YmxpYw_c7af88f2.jpg

Overname Kera Kunststoffen

In 2007 nemen we Kera Kunststoffen over en voegen het samen met GL Plastics op het industrieterrein Ekkersrijt in Son. GL Precision kan hierdoor verder uitbreiden op de bestaande locatie.

Focus op GL Plastics

Na 48 jaar verkoopt Gerard van der Leegte het hightechbedrijf GL Precision op 3 maart 2015. De concentratie ligt nu op de verdere ontwikkeling van GL Plastics als zelfstandige onderneming. Gerard van der Leegte is als grootaandeelhouder samen met Bert van der Velden (directeur en mede-aandeelhouder) actief bij de ontwikkeling van de onderneming betrokken.

GL-Plastics-4-1_YXJfMTkyMHgxMDgwX2RfMV9qcGdfL19hc3NldC9fcHVibGlj_a7f04e41.jpg