Kunststof assemblage

Naast het spuitgieten van uw onderdeel, verzorgen wij voor veel van onze klanten ook de kunststof assemblage. Onze medewerkers op de assemblage afdeling stellen met de grootste zorg onderdelen samen tot een compleet eindproduct of tot een halffabricaat. Een perfecte verbinding gegarandeerd!

Product assemblage: klaar voor gebruik

Wanneer u kiest voor het uitbesteden van de assemblage van spuitgietproducten, bekijken we altijd eerst of deze werkzaamheden direct aan de machine (in-line) kunnen plaatsvinden. Immers, hoe minder interne bewegingen, hoe efficiënter. Wanneer blijkt dat dit niet mogelijk is, zullen alle benodigde onderdelen samenkomen op de assemblage-afdeling. In beide gevallen worden al uw zorgen uit handen genomen en bent u verzekerd van continue nauwkeurigheid en kwaliteit.

De afdeling waar uw product assemblage plaatsvindt, is goed geoutilleerd en bestaat uit een team van ervaren medewerkers. Een aantal van de activiteiten die hier worden ondernomen, zijn:

  • Aanbrengen van schroefdraad (tappen)
  • Aanbrengen van pakkingen, zoals een rubberen afdichtstrip
  • Aanbrengen van etiketten / instructies / veiligheidsvoorschriften
  • Lijmen van onderdelen
  • In- en ompakken
  • Samenstellen van producten

Volgorde van kunststof assemblage

Assemblage van spuitgietproducten kan ná het spuitgieten van de onderdelen plaatsvinden, maar het is ook mogelijk om de losse onderdelen vóór het kunststof spuitgieten te assembleren. Een goed voorbeeld hiervan is het in-line solderen van een weerstand in een metalen strip, maar ook met het omspuiten van onderdelen hebben wij zeer veel ervaring. Dit laatste wordt ook wel insert molding genoemd.

De keuze van welke volgorde van kunststof assemblage en spuitgieten het beste bij uw product past, ligt doorgaans in het aantal producten en de eisen die u hieraan stelt. We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met speciale projecten voor onze klanten en bekijken vooraf alle opties zonder iets uit te sluiten.

Contact assemblage bedrijf

Bent u benieuwd hoe wij onze ervaring voor uw product kunnen inzetten? Neem dan contact op met VDL GL Plastics als assemblage bedrijf. Eén van onze verkoopmedewerkers zal u vrijblijvend meer vertellen over de mogelijkheden tijdens een gesprek.


Vraag een offerte aan