Spuitgietbedrijf VDL GL Plastics

In ons spuitgietbedrijf (spuitgieterij) worden middels spuitgieten van thermoplasten kunststof producten gemaakt door middel van hoogwaardige matrijzen. De seriegroottes waarin we spuitgieten variëren van enkele duizenden tot miljoenen stuks per jaar. Het formaat van de kunststof onderdelen loopt uiteen van bijna 0 gram tot 4 kilogram. De mogelijkheden zijn ongekend.

Elke dag leveren we klantgerichte oplossingen in het spuitgieten van kunststof producten. Dat zijn technische halffabricaten met kleine toleranties, complexe vormgeving en hoge vormvastheid. Maar ook zichtproducten waarbij kleur, glans en oppervlaktestructuur cruciaal zijn.

Kunststof spuitgieten specialisme van VDL GL Plastics

Door de jaren heen hebben we ons gespecialiseerd in verschillende vormen van spuitgieten. Dankzij onze ervaring hebben we voor uw producten altijd een passende oplossing. VDL GL Plastics kan uw partner zijn voor productontwikkeling én productie. Bij ons kunt u rekenen op korte lijnen en efficiënte processen.

VDL GL Plastics in het kort:

 • Meer dan 40 spuitgietmachines met een sluitkracht variërend van 28 tot en met 1000 ton
 • Robothandling voor volautomatische productie
 • Productgewicht van bijna 0 gram tot 4.000 gram
 • Ervaring met alle commodity, engineering en high performance plastics, zoals: SAN, ABS, HDPE, LDPE, LCP, PA, PBT, PC, POM, PP, PPA, PPO, PPS, PS, PSU, PEI, etc.
 • 7 dagen/24 uur productiecapaciteit (5 ploegen)
 • ISO 9001, ISO 14001 en IATF 16949 gecertificeerd

GL-Plastics-8_YXJfMTkwMHgxMDY5X2RfMV9qcGdfL19hc3NldC9fcHVibGlj_c57bf13c-1536x864.jpg

De all-in-one dienstverlener in spuitgieten

VDL GL Plastics is dé all-in-one dienstverlener als het gaat om kunststof spuitgietwerk. Alhoewel de productie van kunststof spuitgietonderdelen de basis is van onze onderneming, gaat onze dienstverlening veel verder en is deze er volledig op gericht om u te ontzorgen.

Gedurende het gehele traject, vanaf productontwerp tot en met de serieproductie en levering kunnen wij alles uit handen nemen.

Naast spuitgieten staan we bekend om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met onze all-in-one oplossing bieden we onze klanten bovendien de flexibiliteit om ook assemblage en logistieke zaken bij ons neer te leggen. We fungeren als een alles-in-een dienstverlener op het gebied van kunststof spuitgieten. All-in-one betekent dat we u ondersteunen met:

 • Interne ontwikkeling en engineering
 • Eigen gereedschapsmakerij
 • Spuitgieten van pilot- en productieseries
 • Decoreren, assembleren, verpakken en uitleveren
 • Solide en betrouwbare partner in de kunststoftechniek

We stellen ons op als een solide en betrouwbare partner voor het spuitgieten van kunststof producten. Ons bedrijf en onze mensen zijn voortdurend in ontwikkeling. Daarnaast blijven we investeren in nieuwe technologieën en productieontwikkelingen o.a. op het gebied van kunstoftechniek. Hiermee bieden we u een compleet pakket op het gebied van spuitgieten.

Wit u meer te weten komen over onze organisatie en hoe wij ú kunnen ondersteunen bij de productie van uw onderdelen? Neem voor meer informatie contact met ons op.