In mold labeling: kunststof spuitgieten en decoreren in 1 handeling

Bij onze spuitgieterij in Eindhoven kunt u natuurlijk ook terecht voor in mold labeling (IML). In mold labeling is een snelle, duurzame, betrouwbare en kostenefficiënte manier om uw producten te bedrukken. In één handeling wordt de spuitgiettechniek uitgevoerd en worden de labels aangebracht. Op deze pagina leest u meer over het proces en de vele voordelen van in mold labeling.

Hoe werkt in mold labeling?

De term ‘in mold labeling’ is rechtstreeks afgeleid van de techniek: een voorbedrukt label, eveneens gemaakt van een thermoplast, wordt in een mold of matrijs geplaatst. Doordat het label elektrostatisch geladen in de matrijs wordt gelegd, plakt het tegen de wand van de matrijs en blijft het op zijn plaats tijdens het proces van het kunststof spuitgieten. Het bedrukte kunststof label vormt zich naar de matrijs, waarna er tijdens het kunststof spuitgieten een versmelting plaatsvindt tussen de achterzijde van het label met de ingespoten kunststof. Na de afkoelperiode van het kunststof heeft het label zich onlosmakelijk met het product verbonden. 

In mold labeling bij VDL GL Plastics

De vele voordelen van in mold labeling

In mold labeling heeft een aantal voordelen: ten eerste heeft het een zeer gunstige prijs ten opzichte van het bedrukken of etiketteren van uw product. Dankzij in mold labeling hoeven uw producten namelijk niet meer langs een drukker of beletteraar. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en ook de kans op uitval is kleiner. Verder biedt de techniek meer mogelijkheden dan andere manieren van bedrukken of etiketteren. Met in mold labeling is het bijvoorbeeld eenvoudig om een oppervlak volledig te bedekken, full-color te werken of 3D effecten toe te voegen. 

In mold labeling is slijtvast en hygiënisch

De folie zit na het kunststof spuitgieten vast in het kunststof en is niet meer te verwijderen. Het resultaat van in mold labeling is daardoor duurzaam, niet scheurbaar en krasvrij. Hierdoor is het een perfecte optie voor bijvoorbeeld veiligheidsinstructies. In mold labels zijn bovendien bestand tegen grote temperatuursveranderingen en vochtigheid. Daarom zijn IML labels een zeer geschikte oplossing voor het bedrukken van artikelen die worden blootgesteld aan bepaalde elementen. 

Meer weten over in mold labeling?

Wilt u uw kunststof producten een professionele uitstraling geven? We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van in mold labeling tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op voor een afspraak.


Vraag een offerte aan