Insert molding: andere materiaalsoorten omspuiten met kunststof

Binnen onze kunststof spuitgieterij zijn wij onder andere gespecialiseerd in insert molding. Insert molding is een vorm van overmolding, waarbij we een onderdeel van een andere materiaalsoort met kunststof omspuiten. Een veel voorkomende toepassing is het in- of omspuiten van metalen delen met kunststof. We leggen het vreemde materiaal in een spuitgietmatrijs en kapselen het in.

Spuitgiettechniek combineren met metaal, keramiek of andere materialen

Met insert molding kapselen we andere materialen in kunststof. We werken in onze kunststof spuitgieterij veel met metaal en keramiek, maar de insert molding spuitgiettechniek kan ook op andere materialen worden toegepast. U stelt met insert molding eenvoudig een product samen uit kunststof en een onderdeel van ander materiaal.

Volledig geautomatiseerde insert molding

Afhankelijk van de seriegrootte kunnen we de insert molding spuitgiettechniek volledig automatiseren. In plaats het handmatig in de matrijs leggen van de delen, automatiseren we dit om de productie nog sneller te laten verlopen. Hiermee borgen we een constante proces afloop én neemt de kwaliteit van uw product toe. Ook kunnen we kwaliteitscontrole na de cyclus van het kunststof spuitgieten integreren met behulp van vision control systemen.


De voordelen van insert molding

  • Insert molding bespaart tijd en kosten, omdat het assemblageproces minder acties vereist.
  • Door de combinatie met andere materialen kunnen we kunststof materialen duurzamer en sterker maken. 
  • Wanneer insert molding wordt toegepast om metaal te vervangen, zal  de spuitgiettechniek ervoor zorgen dat het eindproduct lichter van gewicht is
  • met behulp van deze spuitgiettechniek kunnen er eigenschappen worden toegevoegd die met kunststof alleen niet mogelijk zijn, wat ten goede komt aan de functionaliteit.
  • Er zijn veel mogelijkheden in de keuze voor vormen, kleuren(combinaties) en materialen. 
  • Deze vorm van kunststof spuitgieten maakt elektrische isolatie of warmte-isolatie mogelijk. 

Meer weten over de mogelijkheden van insert molding

We hebben jarenlange ervaring met insert molding, waardoor we u snel en duidelijk kunnen adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze spuitgiettechniek voor uw product. Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen u meer over insert molding. Al overtuigd van de mogelijkheden van insert molding? Vraag dan direct een offerte aan!


Vraag offerte aan

Insert Molding bij VDL GL Plastics